Lise Etkinlikler

Kitap Önerileri

Yaratıcı Yazarlık Atölyeleri

    Yazmak bir ihtiyaçtır. Yemek gibi, su gibi…Bardağın dolduktan sonra dışarı taşması gibi... Kendini ifade etmenin en güzel biçimidir.  Duygularımız, düşüncelerimiz, söylediklerimiz ama daha çok söyleyemediklerimiz kalem ve kâğıdın buluştuğu anda, beyaz sayfaya dökülür. Bu buluşma olmasa suskun kaldıklarımız bizi bir gölge gibi takip eder.

    “Yazmasam deli olacaktım.” Sait Faik Abasıyanık, yazmanın ruhu besleyen, diri tutan büyük bir ihtiyaç olduğunu ne güzel ifade etmiş. Şöyle diyor yazar; “Söz vermiştim kendi kendime; yazı bile yazmayacaktım. Yazı yazmak da bir hırstan başka neydi? Burada namuslu insanlar arasında sakin, ölümü bekleyecektim. Hırs, hiddet neme gerekti? Yapamadım. Koştum, kalem kâğıt aldım. Oturdum. Adanın tenha yollarında gezerken canım sıkılırsa küçük değnekler yontmak için cebimde taşıdığım çakımı çıkardım. Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmasam deli olacaktım.”

    Yazma bir tür terapi işlevi görür. Kişinin kendisiyle baş başa kaldığı, düşüncelerini özgürce dile getirdiği bir alan yaratır. Zihnimiz sakinleşir. Hayal gücümüzün sınırsız ikliminde gezerken günlük streslerden uzaklaşır, bir deniz kenarında yüzümüze esen meltem gibi ruhumuzu ferahlatır.

    Kendimizi yeniden keşfederiz. Hayatın yoğunluğu içinde köşeye sıkışmış birçok meziyetimizin farkına varırız. İçimizdeki farklı ben’leri görürüz. Kendimizi takdir etmeyi, kendimizi sevmeyi öğreniriz. Yazdıklarımıza uzaktan bakarken göremediklerimizi bir çarşaf gibi önümüze sereriz. Belki daha çözümcül,  daha hoşgörülü, daha kucaklayıcı oluruz. Ve kendimizden başlayarak insanları daha iyi tanırız.

    Edebiyat  herkese iyi gelir. Önümüzde açılmayı bekleyen bir kapı var.  Hadi, gör onu. Kalem ve kağıdını al.  Ruhunu özgür bırak.

                                                                                                          Ayten YAĞMUR

Yeni Çıkan Kitaplar

Okullarımızdan Gelen Etkinlik Resimleri

Şubat Ayı Ödüllü Yarışma

Kitap Alıntıları

Günlük Okuma Sözü

Sesli Kitap

Kitaplar - Playlist
00:00 00:00
Simyacı
Sefiller
Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç

Ayın Yazarı

 Sezai Karakoç, 1933’te Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde doğdu. Parasız yatılı okuduğu Gaziantep Lisesi’ni 1950’de bitirdi. 1955’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1956-1965 arasında Maliye müfettiş yardımcılığı ve gelirler kontrolörlüğü görevlerinde çalıştı. Temmuz 1965’te memurluktan ayrıldı.

  Gazetecilik ve yayıncılık işlerine girişti. “Diriliş” dergisini aylık, haftalık bazen haftada iki kez yayınladı. 1971’den sonra kısa bir süre için Gelirler Genel Müdürlüğü’nde gelirler kontrolörlüğü yaptı. 1974 sonrası yeniden devlet memurluğu görevinden ayrılarak gazetecilik ve yayıncılığa başladı. Yeni İstiklar, Yeni İstanbul, Babıali’de Sabah, Milli Gazete’de yazılar yazdı.

Dijital Kaynak

  Milyonlarca müzik, şarkı, sesli kitap, radyo tiyatrosu ve podcast her an her yerde seninle, TRT Dinle’de.
    TRT’nin eşsiz ses arşivi ile özgün türkü ve musiki içeriklerine erişmek ister misin? Türk halk müziği, Türk sanat müziği, yerli ve yabancı pop, rock, caz, blues ve birçok farklı müzik türünde uzman ve sanatçıların hazırladığı çalma listeleri sizleri bekliyor.